مدتیه تو بعضی از وبلاگ ها مطالبی منتشر میشه که قابل توجه و تأمله و باید با ظرافت با اون مواجه شد. موضوع فراگیر شدن رایتل و امکانات جدیدی که در اختیار کاربران قرار میده باعث شده بعضی متدینین نسبت به سوءاستفاده از این امکانات نگرانی و دغدغه ذهنی پیدا کنن که صد البته یک دغدغه بجاییست و باید این حساسیت نسبت به عفت عمومی جامعه رو عمیقا تحسین کرد.
به نظر من موضع گیری منفی با گارد کاملا بسته و اینکه بخوایم رایتل یا هر فناوری دیگری رو مطلقا طرد کنیم کار درستی نکردیم. همانطور که دربست پذیرفتن هر چیزی هم کاملا اشتباه و بسیار خطرناکه. هرکسی در این مورد نظری داره ولی در همچین قضایایی این جمله کلیشه ای رو زیاد میشنویم که "باید کار فرهنگی کرد" . این که باید کار فرهنگی کرد درست ولی مهم تر از اون باید کار تربیتی انجام بشه. من کلی دارم عرض میکنم . باید در داخل خانواده ها ابتدا خود والدین به درستی فناوری رو یاد بگیرن و از کودکی به فزرندان آموزش داده بشه و اگر یک فناوری مثل رایانه ، اینرنت، رایتل،تبلت یا هرچیز دیگه ای تو خونه هست اولا وسیله اختصتصی فرزندان نباشه و والدین هم ازش استفاده کنن و خودشون طرز استفاده رو به بچه ها یاد بدن طوری که تقریبا بچه از یادگرفتن از دیگران بی نیاز بشه و ثانیا تا یک سن مشخص فرزند حق استفاده از اون رو به تنهایی نداشته باشه و صرفا در حضور والدین ازش استفاده کنه.این در مورد بحث تربیتی و خانوادگی. در حوزه فرهنگی هم نهادهای مسؤل باید اقدامات خاص خودشون رو انجام بدن.خوشبختانه الان تو همه دستگاههاولو به صورت اسمی و شعاری معاونت فرهنگی وجود داره! چاپ برشور ، تیزرهای کوتاه تلویزیونی، آموزش دادن کامل به والدین و توجیه کردن آنها نسبت به مضرات و ظرفیت های مثبت و منفی فناوریها ، تشریح کنترل شده مزایا و معایب این فناوری در مدارس,میتونه زمینه استفاده مطلوب و منطقی از فناوری هارو فراهم کنه.
از بعد بازدارندگی باید نهادهای تقنینی ما با وضع قوانین مناسب بستر استفاده از این امکانات روفراهم کنن و از طرف دیگه با تعیین مجازات های متناسب و بازدارنده راه سوءاستفاده رو بر مجرمین ببندن. خود شرکت مخابرات هم میتونه کارهای ساده و در عین حال مؤثری در این باره انجام بده. مثلا منوط کردن استفاده از تماس تصویری به ثبت نام جداگانه و ثبت مشخصات و اخذ تعهد از فرد متقاضی، وضع تعرفه بالا برای این تماس تا جاییکه فقط برای رفع ضرورت و درحد نیاز ازش استفاده بشه نه به عنوان تفریح و سرگرمی.
در هر حال تو دنیای امروز بخوایم یا نخوایم هر روز فناوریهای تازه ای ارائه میشه که شمشیر دو لبه هستن و ما باید بر اساس دین عزیز و فرهنگ غنی و والای ایرانی خودمون توانایی استفاده از مزایا و آمادگی مقابله با آفتهای اون رو داشته باشیم.
نکته 1 : کاش مسؤلین ما مخصوصا از نوع فرهنگیشون یکم حداقل یکم ازین دغدغه ها داشتن ؛ اون وقت...
نکته 2 : کاش همه ما یکم حداقل یکم ازین دغدغه درباره واجب بزرگ فراموش شده یعنی فریضه امر به معروف ونهی از منکر داشتیم؛ اون وقت...